Криворізький Професійний
Гірничо-Технологічний Ліцей

Пользователей на сайте: 0
Гостей на сайте: 13
Строительная доска объявлений на сайте fortstroi.com.ua
Как заработать на недвижимости, подробнее на сайте comintour.net
Придомовая территория, норматив здесь http://stroidom-shop.ru/pravila/pridomovaya-territoriya.html
Будь ти дівчинка чи хлопчик
Навчишся смачно готувать.
Вступай до нашого ліцею
І будеш все відмінно знать.
Навчишся ти варить і смажить,
пекти, тушити і солить.
Вступай до нашого ліцею
І зможеш ти це все робить.

    Ліцей  пропонує Вам отримати перспективні і затребувані знання з професії, які будуть цікаві і високо оплачувані. Робота вкулінарній сферідасть Вам можливість не тільки добре заробляти, але й відкриє широкі горизонти для кар'єрного зростання.

 

     Кваліфікаційні вимоги

     Кухар повинен знати: технологію виготовлення страв та кулінарних виробів української кухні, оформлення та реалізацію готових страв і кулінарних виробів, характеристику різних видів столового посуду, правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, технічні вимоги безпеки праці; правила та норми протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни; правила користування нормативно–технологічними документами.

  Повинен уміти: готувати страви та кулінарні вироби масового попиту із застосуванням різних способів теплової кулінарної обробки. Готувати другі страви з м’яса, риби, овочів, круп у вареному, тушкованому, запеченому, смаженому вигляді. Готувати гарячі та холодні напої, солодкі страви

   Кондитер повинен знати: технологію виготовляння простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до якості; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, санітарні правила для підприємств харчування; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

  Повинен уміти: готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка. Виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів. Оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо.

    Умови навчання

      Термін навчання:

  • на базі 9 класів - 3 роки;
  • на базі 11 класів - 1,5 роки

   Навчання, як теоретичне так і практичне, відбувається згідно затвердженої програми за розкладом занять.

     Протягом навчального року проводяться конкурси фахової майстерності, тижні кулінарних дисциплін, які дають змогу формувати в учнів професійні вміння та навички для прийняття самостійних рішень в реальних умовах, усвідомлення необхідності систематичного оновлення знань і творчого їх використання.

    На уроках теоретичного навчання учні вивчають технологію приготування їжі. Отримані знання учні мають можливість застосовувати на практиці. Для цього в ліцеї створено кухню-лабораторію для проведення лабораторно-практичних занять з використанням мультимедійного обладнання.

   Виробниче навчання та практика

   Учні мають змогу оволодівати сучасними методами роботи на підприємствах громадського харчування міста: кафе, ресторанах, їдальнях, кондитерських фабриках.